Important

Alexandru Săraru (AUR): PSD, PNL, UDMR ȘI USR FUNCȚIONEAZĂ DUPĂ ACEEAȘI REȚETĂ

Alexandru Săraru, membru CNC AUR atrage atenția asupra faptului că sezonul rece se apropie, iar facturile la energie vor fi și mai mari. Este din păcate un scenariu foarte probabil. Criza energetică este o realitate cruntă și cauza principală a inflației și a situației economice în care se afla România.

MII DE FIRME AU PUS LACĂTUL PE UȘA DIN CAUZA FACTURILOR URIAȘE

„Cu toții suntem afectați și vom fi și mai afectați, iar situația consumatorilor mari, adică a firmelor mici și medii, dar și a combinatelor, este și mai dramatică. Acestea nu pot face fata facturilor uriașe pentru energie și vor fi nevoite să își închidă activitatea. Cu toate efectele negative care derivă de aici: locuri de muncă distruse, bani mai puțini care circulă în economie, bani mai puțini la stat din taxe și impozite. Avem exemple importante în acest sens, din păcate: combinatul chimic Chimcomplex Borzești, Alum Tulcea sau Azomures. Pe lângă aceste sume sonore, sunt sute, daca nu mii de firme care au pus lacătul pe ușă din cauza facturilor uriașe.

Deși Guvernul României a anunțat deja că plafonează prețul la energie pentru iarna 2022-2023 cu până la 80 de bani pentru un consum pe până la 300 de kilowați și cu o sumă de 68 de bani pentru un consum lunar de până în 100 de kilowați, este foarte posibil să avem reduceri de plafoane de consum și prețuri și la energia electrică.”, declară Săraru

NU SE POATE VORBI DESPRE O PIAȚĂ LIBERĂ A ENERGIEI SAU A GAZULUI

„În loc să se rezolve această problemă, PSD-ul dorește la toamnă să inițieze un nou proiect social. Sigur că oamenii trebuie ajutați, fară doar și poate, dar aceste soluții nu tratează cauza. Reprezintă doar un nou episod electoral. Românii au înțeles că nu înseamnă altceva decât praf în ochi. Rețeta este simplă: PSD, PNL, UDMR, dar și USR într-o anumită fază, îi îmbogățesc pe „băieții deștepți”, o parte din bani intorcandu-se către aceste partide. Cei care sunt din ce în ce mai afectați sunt românii de bună credință. Partidele amintite mai sus dau vina pe criza globală, pe războiul din Ucraina, minciuni gogonate. Apar apoi ca salvatori și aruncă câte o firimitură sub formă de tichete sociale.

Tot ni se pune placa cu piața liberă. Când statul controlează 75% din piața energiei și 61% din cea a gazului, nu prea se poate vorbi despre o piață liberă.

În același timp, aparatul bugetar este plin de mătuși, nepoți, soții, amante care nu fac nimic și primesc bani mulți. Plătiți tot de noi, aceiași români umiliți cu aceste așa-zise pachete sociale.

Cum spuneam, soluții pentru rezolvarea crizei energetice, implicit a inflației, există. Nu mai poate fi vorba despre incompetență, deja este rea voință sau ordine de la un nivel superior: punerea în funcțiune a termocentralei de la Iernut (gata în proporție de 90%), folosirea lignitului, folosirea hidrocentralelor de pe Jiu, folosirea reactoarelor nucleare. „, completează Alexandru Săraru

Related Articles

Back to top button