Curierul Românesc

AUR obține câștig de cauză și la Timiș. Candidaturile pentru Senat și Camera Deputaților au fost aprobate

AUR obține câștig de cauză și la Timiș. Tribunalul a respins contestația formulată de către Partidul Național Liberal Filiala Timiș împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.37 Timiș, care a aprobat listele de candidaturi ale Partidului Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 2024. 

Precizăm că reclamanții au invocat lipsa semnăturii președintelui Consiliului Național de Conducere (CNC) al AUR, Claudiu Richard Târziu, afirmând că, în lipsa acestei semnături, listele nu ar fi valabile.

Tribunalul a constatat că propunerile de candidaturi au fost semnate de George Nicolae Simion, președintele AUR, care este împuternicit să reprezinte partidul în relațiile cu autoritățile electorale. De asemenea, instanța a subliniat că, deși statutul AUR prevede că anumite documente trebuie semnate și de președintele CNC, acest aspect nu afectează legalitatea semnăturii președintelui partidului pe listele de candidaturi.

„Potrivit dispozițiilor art. 52 alin. 8 din Legea nr. 208/2015, Propunerile de candidaţi se fac în 4 exemplare, de către partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, sub semnătura conducerii acestora sau a persoanelor desemnate pentru a le semna, iar în cazul candidaţilor independenţi, pe baza declaraţiei de acceptare a candidaturii semnate de aceştia. Potrivit acestui text de lege propunerile de candidaţi pot fi semnate fie de conducerea partidului, fie de persoanele desemnate pentru a le semna, nu doar de conducerea partidului.

Tribunalul constată că listele de candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi Senat depuse de AUR pentru județul Timiș sunt semnate de președintele AUR şi poartă ştampila acestui partid, prin  urmare îndeplinesc condițiile prevăzute de acest text de lege”.

Related Articles

Back to top button