Curierul Românesc

Deputatul Petre Pușcașu (AUR) s-a alăturat demersului inițiat de UAP Prahova pentru modernizarea infrastructurii de termoficare

Deputatul AUR Petre Pușcașu s-a alăturat demersului inițiat de Uniunea Asociaților de Proprietari Prahova (UAPPH) pentru modernizarea infrastructurii de termoficare, vechi de peste 50 de ani, și a semnat scrisoarea de intenție adresată ministerului Energiei, Sebastian Burduja, în vederea prioritizării fondurilor de modernizare către cele trei proiecte depuse de SC Termo Ploiești SRL. Potrivit inițiatorilor, apa caldă și căldura la prețuri accesibile sunt priorități majore pentru orașul Ploiești.

Eugen Cristescu, președinte UAP Prahova, i-a mulțumit deputatului Petre Pușcașu pentru că s-a alăturat acestui demers:

„Îi mulțumim domnului deputat Pușcașu pentru implicarea activă și pentru că înțelege nevoia urgentă de a asigura un sistem de termoficare modern, eficient și accesibil pentru toți ploieștenii. Cu sprijinul parlamentarilor care își asumă cu responsabilitate aceste proiecte, facem pași concreți către soluționarea problemelor energetice din Ploiești și pentru a construi un viitor mai sigur și mai sustenabil pentru orașul nostru”.

Potrivit informațiilor, prin această scrisoare de intenție, UAP Prahova solicită Ministerului Energiei să prioritizeze cele trei proiecte esențiale care pot transforma radical sistemul energetic al orașului, și anume:

  • Creșterea eficienței energetice a CET Brazi prin montarea unei noi surse de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență.
  • Montarea unei surse noi de producere a energiei la CET Brazi pentru optimizarea și reducerea costurilor de producție.
  • Reabilitarea rețelelor termice aferente SACET Ploiești, pentru a crește eficiența și a reduce pierderile de energie în alimentarea urbană cu căldură.

Prin finalizarea acestor proiecte se vor reduce tarifele la gigacalorie pentru ploieșteni și se realiza o tranziție spre un sistem modern, sustenabil și sigur pentru viitorul comunității.

Related Articles

Back to top button