Curierul Românesc

Lilian Scripnic (AUR): Trădarea naţională devine o virtute

Lilian Scripnic (AUR) susține că, în urma deciziei CSAT de a dona Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, devine foarte clar că, în România, sub conducerea PSD-PNL, trădarea naţională devine o virtute. Acesta a atras atenția că este pentru prima dată când guvernanții români se mândresc cu o decizie împotriva propriului stat şi popor.

Deputatul a criticat dur actorii politici pentru faptul că au fost de acord să doneze sistemul Patriot, fără să pună nici măcar o condiție – aceea de a primi de la aliaţi echipamente de apărare asemănătoare. Se pare că România nu va mai primi curând un astfel de echipament, având în vedere că, potrivit președintelui american Joe Biden tot sprijinul SUA se va duce către Ucraina.

Totodată, Lilian Scripnic l-a contrazis pe premierul Ciolacu, care a afirmat că „securitatea României nu stă în sistemul Patriot, stă în parteneriatul cu SUA şi în faptul că suntem membri NATO”. Despre ce securitate poate fi vorba, când apărarea antiaeriană a României se reduce cu 50%?

„Preşedintelui şi Guvernului României nu le pasă absolut deloc de siguranţa şi securitatea militară a românilor şi a ţării. Sunt dispuşi să sacrifice şi să distrugă orice numai să iasă în evidenţă în faţa partenerilor, care să le acorde orice sprijin de care ar avea nevoie numai să se menţină la guvernare. Nici măcar costurile enorme nu sunt o piedică. Deşi guvernul se plânge tot timpul că nu are bani, noi cumpărăm pe sute de milioane de dolari un sistem Patriot, iar apoi îl dăm gratis Ucrainei, că doar românii se pot îndatora şi mai mult, că au spinarea rezistentă şi pot duce. Bineînteles, sistemele de apărare echivalente, primite în schimbul sistemului Patriot donat, probabil că le vom primi cam pe la „sfântul aşteaptă” şi le vom plăti din nou”, a afirmat deputatul.

La alegerile prezidențiale și parlamentare, românii au șansă să aducă la guvernare patrioți adevărați, a subliniat Lilian Scripnic.

Related Articles

Back to top button