Important

30 de milioane de lei sunt neatinși. AUR: vom face spital 

Președintele George Simion a susținut în campania electorală că nu este normal ca partidele politice să primească zeci de milioane de euro în fiecare an.

Liderul AUR și-a asumat ca partidul pe care îl conduce, în cazul în care va întra în parlamentul de la București, să nu folosească această subvenție publică decât în interesul românilor.

Iar AUR a întrat în parlamentul de la București și nu cu un scor mic: aproape 50 de parlamentari.

Surprinzător sau nu, George Simion și partidul AUR s-au ținut de cuvânt și după întrarea în parlament nu au folosit nici un leu din subvenția publică.

„Sunt bani nemeritați și prea mulți. Vorbim despre zeci de milioane de euro primiți anual de către partidele politice. Sunt banii românilor. În general acești bani sunt delapidați de conducerea partidelor și nu o spunem noi ci curtea de conturi care descoperă în fiecare an nereguli foarte mari. Noi am promis că nu vom folosi subvenția publică decât pentru a pune un spital la dispoziția românilor și așa vom face” a declarat președintele George Simion.

AUR s-a ținut de cuvânt, nu a folosit nici un leu

Și AUR s-a ținut de cuvânt. Astăzi în conturile partidului AUR se află aproape 30 de milioane de lei.

Partidul a depus două propuneri de modificări legislative care să permită în clar formațiunii politice să folosească banii așa cum dorește.

Pe de o parte s-a depus o lege privind eliminarea subvenției publice, pe de altă parte s-a depus o lege pentru ca partidele să poate realiza așezăminte sociale sau de sănătate. Ambele legi au fost respinse de către PSD, PNL, USR și UDMR.

George Simion: vor să mă bage la închisoare

Președintele George Simion a declarat că partidele politice doresc să interpreteze defavorabil legea de finanțare a partidelor și să nu îl lase să facă spitalul promis.

„Dacă voi construi un spital vor să mă bage la închisoare. Ei spun că nu am voie, deși legea spune ca avem voie bunuri imobiliare fără să precizezi destinația lor. De ce să avem voie să facem sedii unde să stea amantele și să nu avem voie să construim spitale pe care să le lăsăm românilor.

Ei spun că ar fi deturnare de fonduri: aș fi primul politician arestat pentru că am construit un spital, în condițiile în care nici un guvern nu a făcut acest lucru în ultimii 32 de ani” susține președintele George Simion.

PSD, PNL, USR și UDMR se opun construirii de spitale

Cele 4 partide politice parlamentare au făcut o coaliție împotriva AUR și se opun construirii de spitale noi.

Clădirile de sănătate din România au deja 50 de ani, sunt degradate, sunt pline de agenți patogeni care îi ucid pe români.

Cu toate acestea de 32 de ani nu s-a construit nici un spital în România. Bani există însă ei se fură.

Ce fac partidele cu banii: mituiesc presa, mint pe români

Partidele politice din România folosesc banii cu precădere pentru propagandă, pentru a mitui pe români.

Peste 60 de milioane de euro sunt banii dați de PSD, PNL, USR și UDMR din subvenția publică către presa. Practic au reușit să cumpere toate televiziunile și presa online.

Tocmai de aceea atacurile asupra AUR dinspre presă sunt constante: AUR nu a mituit presa, AUR preferă să se țină de cuvânt.

În ciuda campaniilor de presă agresivă AUR a crescut în sondajele de opinie. AUR se află deja la 30% , alături de PSD. Cele două partide se bat pentru poziția de cel mai puternic partid din România.

George Simion este liderul politic cu cea mai ridicată notorietate publică. El este apreciat de români deoarece simt că cineva le exprimă nemulțumirile.

Related Articles

Back to top button